Case Nowocoat Industrial

Nowocoat Industrial producerer maling og specialløsninger til overfladebehandling af træ, metal, plastik og kompositmaterialer. Virksomheden er baseret i Kolding og fokuserer på udvikling af miljøvenlige kvalitetsprodukter. Da Nowocoat er førende i en dynamisk industri, er der behov for rapportering, der kan følge med priskonjunkturer på en proaktiv og overskuelig måde.

robotnowo

Visuel Datas løsning har hjulpet os med at få styr på vores data og træffe bedre beslutninger hurtigere. Data er blevet en stor del af vores daglige drift

Vores samarbejde med nowocoat

Sådan hjalp vi Nowocoat med at male deres tal endnu grønnere

Nowocoat er en erfaren virksomhed med mere end 150 års erfaring. Efter ejerskifte og ny strategi i marts 2021 oplevede virksomheden øget vækst og dermed også et behov for bedre overblik over driften. I den anledning blev Visuel Data BI-partner for Nowocoat.

Oprids af Nowocoats udfordringer

Specifikt døjede Nowocoat med:

  • Tidskrævende manuelle processer i anskaffelsen af nøgletal
  • At kunne handle hurtigt og agilt på ændringer
  • At kunne overskue konsekvenserne af øgede råvarepriser og deres effekt på slutkundens priser
  • Fejlbehæftede stamdata i Business Central som konsekvens af manglende overblik
  • Manglende overblik over produktionskapacitet

Struktureret implementering af løsning

Vi blev enige med Nowocoat om at prioritere udfordringerne efter deres størrelse og vigtighed. For Nowocoat var det helt afgjort de stigende råvarepriser og produktionskapaciteten, som pressede mest på.

Det første, vi gjorde, var at introducere Nowocoat for vores datamodel i Power BI. Modellen har vi udviklet over en årrække, og den er et perfekt springbræt til at løse de mere specifikke udfordringer, som virksomheder står over for. Her var Nowocoats råvarepriser og kapacitetsplanlægning ingen undtagelse.

epokeUK

Det andet aspekt af samarbejdet var vores involvering i Nowocoats interne processer. Her har vi bl.a. hjulpet med at overvåge Nowocoats stamdata i Business Central, så al information på vare, indkøb, salg og produktionsordrer er korrekt og up-to-date.

Generelt sørger vi også for, at Nowocoat tager et skridt ad gangen, når de indfører nye rapporteringstiltag i den daglige drift. Vi lægger især vægt på kontinuerlig opfølgning, så uklarheder bliver fanget og løst i tide. Vores erfaring fortæller os nemlig, at drift og dagligdag er nye vaners værste fjende.

Resultat: Overblik over præcise data

Vores løsning har givet Nowocoats produktionsplanlæggere fuldt overblik over supply chain-processen, så de hele tiden kan følge flowet fra råvare til færdigvare og planlægge produktionen derefter.

I dag kan Nowocoat trygt læne sig op ad deres business intelligence, som giver dem det fulde overblik over forholdet mellem råvarepriser, kostpriser og slutpriser. Det gælder både øjebliksbilleder såvel som forecasts.

Det hidtidige samarbejde med Nowocoat har givet os et spændende indblik i farve- og lakindustrien. Vi sætter stor pris på at arbejde sammen med en bred vifte af virksomheder, hvilket altid bekræfter os i, at vigtigheden af skarp rapportering er den samme, uanset industri.

Er det også på tide, at din virksomhed bliver datadrevet? Hvad end i producerer maling, dørhåndtag eller noget helt tredje, så har vi nogle rapporteringskneb, der garanteret vil gøre jeres hverdag lettere.

Giv os et kald eller send os en besked - så udreder vi i fællesskab din virksomheds rapportering og processer. Det er gratis, uforpligtende og indsigtsfuldt.